Monitoring, management en support

Wat is RMM-software?

RMM is de afkorting van Remote Monitoring and Management. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt RMM software voor twee dingen gebruikt: a) het verzamelen van informatie van externe endpoints en netwerken ter evaluatie van hun integriteit; en b) het daarop uitvoeren van diverse externe IT-beheertaken zonder dat dit onderbrekingen veroorzaakt.

RMM tools worden met name gebruikt door Managed Services Providers (MSP's) zoals Accensys. Deze professionals bieden klanten op verschillende locaties IT-ondersteuning en zij moeten dat snel en op betrouwbare wijze kunnen doen zonder op de kantoren van de klant fysiek aanwezig te hoeven zijn om daar ondersteuning te kunnen bieden.

Nu medewerkers steeds meer verspreid werken, worden RMM tools ook steeds vaker door interne IT-afdelingen gebruikt.

Onderliggende beschrijvingen