Windows 10/11 updaten

In dit instructie artikel legen wij u uit hoe u zelf Windows 10/11 kan updaten.

📘 Instructies

Om het Windows besturingssysteem te updaten volgt u de volgende stappen.

1. Ga met uw muisaanwijzer naar het Windows icoon (Windows 11) of start (Windows 10) onderin uw scherm en selecteer deze met uw rechter muisknop.

2. In het menu welke verschijnt selecteert u “instellingen”.

3. Er opent nu een nieuw scherm. Selecteer links onderin “Windows Update”.

4. U ziet nu het Windows update scherm. Selecteer “naar updates zoeken”.

5. Windows zoekt nu naar updates voor uw pc of laptop. Als deze zijn gevonden kunt u kiezen welke updates u wil installeren.

6. Als u uw keuze heeft gemaakt, selecteer dan “nu downloaden en installeren”.

7. Zodra de updates zijn geïnstalleerd kan het nodig zijn dat de pc of laptop moet worden herstart. Dit zal worden aangegeven door Windows.
    (Het is wenselijk om altijd na een update te herstarten ook al wordt hier niet om gevraagd)
    Herstart uw device.

Hier vind u de veelgestelde vragen pagina van Microsoft over het updaten van Windows.