Skip to main content
Skip table of contents

Nieuw telefoonnummer

Let op! Deze informatie is uitsluitend van toepassing op vaste telefoonnummers.

Indien u een nieuw telefoonnummer wilt laten koppelen aan uw telefooncentrale, verzoeken wij u een e-mail te sturen naar support@accensys.nl. Gelieve in de e-mail aan te geven hoeveel nummers u nodig heeft en welk netnummer de nummers moeten hebben.

In dit document worden de beschikbare netnummers en de opties voor losse nummers en nummerblokken beschreven.

Netnummer kiezen

Netnummergebieden

U kunt uw netnummer bepalen op basis van de locatie waar uw organisatie is gevestigd. Hieronder vindt u een afbeelding met de netnummerindeling van Nederland.

088-nummers

088-nummers zijn ideaal voor organisaties die streven naar een professionele en niet-lokale uitstraling. Deze nummers worden veelal gebruikt door bedrijven met een landelijke operatie en meerdere vestigingen of filialen. De 088-reeks wordt uitgegeven per blok van 100 (of veelvouden hiervan). U kunt deze nummers aanvragen bij de ACM via deze link. Nadat uw bedrijf een 088-nummerblok is toegewezen door de ACM, kunnen wij een aanvraag indienen om deze 088-nummers naar de juiste provider te verplaatsen, zodat de nummers gekoppeld kunnen worden aan uw telefooncentrale.

085-nummers

085-nummers zijn geschikt voor bedrijven en organisaties die een nationaal nummer wensen, waarbij de beller de reguliere lokale gesprekskosten betaalt. Deze nummers zijn in trek bij zowel grote ondernemingen als kleinere webwinkels en zelfstandige ondernemers (ZZP'ers) die waarde hechten aan een landelijke uitstraling.

Losse nummers of nummerblok?

Losse nummers

Het is mogelijk om één of meerdere losse nummers aan te vragen. Na het indienen van uw aanvraag voor losse nummers ontvangt u een reactie van de Accensys supportdesk met beschikbare opties. U heeft dan de keuze uit een selectie van ongeveer vijftig nummers waaruit u kunt kiezen. Nadat u de gewenste nummers heeft geselecteerd, stuurt u deze terug naar de Accensys supportdesk. Zij zullen de nummers vervolgens koppelen aan uw telefooncentrale.

Nummerblok

Nummerblokken bestaan uit een tiental of een honderdtal nummers in een aaneengesloten reeks. Bijvoorbeeld, een 10-nummerblok omvat telefoonnummers zoals 0348-408900 tot 0348-408909, terwijl een 100-nummerblok nummers bevat zoals 0348-408900 tot 0348-408999.

Na het aanvragen van een nummerblok ontvangt u een voorstel voor één of meerdere beschikbare nummerblokken. Zodra u een keuze heeft gemaakt, kunt u een e-mail sturen naar de Accensys supportdesk.

Gemakkelijk te onthouden nummer

Een gemakkelijk te onthouden nummer is een nummer dat eenvoudig te memoriseren is, zoals bijvoorbeeld 0348-900900. Als u wilt dat uw klanten moeiteloos uw nummer kunnen onthouden, kunnen wij namens u een aanvraag indienen bij de provider voor dit type beschikbare nummers. Na ontvangst van één of meerdere beschikbare nummers, kunt u uw keuze maken. Vervolgens zullen wij de provider verzoeken om het gekozen nummer aan uw organisatie te koppelen.

Let op! Het aanvragen van een gemakkelijk te onthouden nummer brengt extra kosten met zich mee. Het indienen van aanvragen voor beschikbare nummers is echter vrijblijvend.

Buitenlandse nummers

Voor het aanvragen van buitenlandse nummers verzoeken wij u om contact op te nemen met de Accensys supportdesk. Op die manier kunnen we onderzoeken of het gewenste land beschikbaar is bij de provider, aangezien dit per land kan verschillen.

JavaScript errors detected

Please note, these errors can depend on your browser setup.

If this problem persists, please contact our support.