Bubble: Click2Dial

Click-to-Dial (ook wel Click2Dial geschreven) is een functie in de telefonie die gebruikers in staat stelt om een telefoonnummer te bellen door erop te klikken of door een sneltoets in te schakelen, zoals bijvoorbeeld op een computer toetsenbord. Deze functie is vaak geïntegreerd in zakelijke communicatiesystemen of softwaretoepassingen.

Hier is hoe het typisch werkt:

1. Selecteren van het Nummer: De gebruiker selecteert een telefoonnummer op zijn computer, bijvoorbeeld in een e-mail, contactenlijst, website of andere applicatie.

2. Activeren van Click-to-Dial: De gebruiker activeert Click-to-Dial door op een specifieke toets op het toetsenbord te drukken (zoals F7).

3. Automatische Bellen: Zodra Click-to-Dial is geactiveerd, wordt het geselecteerde nummer automatisch gebeld vanaf het telefoontoestel dat aan uw centrale is gekoppeld.

Deze functie is handig omdat het de snelheid en efficiëntie van het bellen verhoogt. In zakelijke omgevingen waar veel telefonisch contact plaatsvindt, kan Click2Dial tijd besparen en fouten verminderen die kunnen optreden bij handmatig invoeren van telefoonnummers. Het wordt vaak gebruikt in combinatie met CRM systemen, waardoor medewerkers direct toegang hebben tot klantinformatie wanneer ze een gesprek voeren.

Click2Dial met Bubble

Om gebruik te maken van de Click2Dial functie van Bubble, kunt u een nummer selecteren en vervolgens op F7 drukken op uw toetsenbord.

Zodra u dit doet, gaat het geselecteerde nummer over op uw toestel. Wanneer u de hoorn oppakt, zal uw telefoon automatisch bellen naar het geselecteerde nummer.

Click2Dial knop wijzigen

Standaard gebruikt de Bubble applicatie de F7-toets om de Click2Dial-functie uit te voeren. Als u deze toets wilt wijzigen, opent u de Bubble applicatie en klikt u links op "Instellingen". Klik daar op de "HotKey"-knop om de toets te wijzigen.

Tip, de “Pause” toets is een toetst die niet vaak wordt gebruikt door andere applicaties.