Sophos Dienstbeschrijving en Voorwaarden

Het betreft hier de virus en malware bescherming op zowel servers als werkplekken.

Definities

Antivirussoftware is programmatuur die probeert om computervirussen te identificeren, tegen te houden en te verwijderen.

Antivirussoftware gebruikt daarvoor twee verschillende technieken:

• Onderzoeken (scannen) van bestanden om te zoeken naar virussen die overeenkomen met de definities uit een lijst van bekende virussen.

• Identificeren van verdacht gedrag door eender welk computerprogramma, wat op een besmetting kan wijzen.

De meeste antivirusprogramma's gebruiken beide technieken, met de nadruk op de eerste aanpak. Er zijn ook programma's beschikbaar die enkel de eerste techniek gebruiken.

Tegenwoordig komt antivirussoftware op zich nog maar weinig voor, meestal is het samen met antispywarefunctionaliteit in antimalwaresoftware vervat. Dit soort beveiligingssoftware beschermt niet alleen tegen virussen, maar tegen alle vormen van kwaadaardige software (malware).

Inhoud

Deze dienst betreft het leveren van de sophos antivirus en malware protectie software. Dienstverlening

Binnen deze dienst vallen de volgende zaken:

• Installatie op de gewenste systemen

• Ondersteuning wanneer er virussen of malware op uw systemen word geconstateerd

Wanneer de software niet in staat is om uw systeem te herstellen en er dient bijvoorbeeld een herinstallatie plaats te vinden brengen wij de kosten daarvan bij u in rekening

Mogelijkheden

Central Intercept X Essentials;

Intercept X Essentials is de nieuwe Sophos subscriptie die krachtige bescherming biedt voor kleine organisaties. Met deze subscriptie wordt u voorzien van deep learning AI, anti-ransomware en anti-exploit mogelijkheden.

Central Intercept X Endpoint Advanced;

Sophos Intercept X bevat CryptoGuard, dat de kwaadwillige spontane versleuteling van gegevens door ransomware voorkomt, zelfs vertrouwde bestanden of processen die zijn gehackt. Zodra ransomware wordt onderschept, zet CryptoGuard uw bestanden terug naar hun veilige toestand.

Intercept X biedt ook een gedetailleerde, forensisch-niveauanalyse die de grondoorzaken van aanvallen en hun infectiepaden belicht, en biedt prescriptieve begeleiding om infecties direct te helpen herstellen en uw beveiligingshouding in de toekomst te versterken.

Central Device Encryption;

Door het toegenomen werken op afstand is het belangrijker dan ooit om computers en de gegevens erop te beveiligen. Met het enorme aantal laptops dat elke dag wordt verloren, gestolen of zoekgeraakt, is volledige schijfversleuteling een cruciale eerste verdedigingslinie tegen verlies of diefstal van apparaten. Sophos Central Device Encryption maakt gebruik van Windows BitLocker en macOS FileVault om apparaten en gegevens te beveiligen.

Facturering

De maandelijkse kosten voor deze dienst worden, per systeem, maandelijks achteraf gefactureerd. De prijs van deze dienst is gebaseerd op de licentieprijs voor het gebruik van de software.

Contractduur en opzegging

Wanneer u met ons een contract sluit voor de dienst Aanvullende Standaard Applicaties is hierin een minimale contractduur van een maand opgenomen. Na het aflopen van uw contractduur is opzegging tevens per maand mogelijk, hierbij heeft u een opzegtermijn van één kalendermaand. Ook dient u hierbij rekening te houden met een verwerkingstijd van 2 werkdagen van uw opzegging. De volledige kalendermaand wordt geteld vanaf het moment dat wij uw opzegging verwerkt hebben. Uiteraard informeren wij u hierover bij het verwerken van uw opzegging.